05. 02. 2017.

PREDSDJEDNIK OTJERAO CIJELI TIM…



PREDSDJEDNIK OTJERAO CIJELI TIM…

          Krajem prošle godine održana je tzv Skupština FK Guber-a iz Srebrenice nakon koje smo pod naslovom “DOĐOŠE DIVLJI I OTJERAŠE PITOME” pisali ovako:


(Srebrenica, 22. decembar 2016.godine U devedeset i kusur godina svog postajanja u Srebrenici Fudbalski klub Guber nije pao na niže grane, kada je uprava u pitanju a njegovi prvotimci, veterani, poratni osnivači i najvjerniji navijači nisu doživjeli veće poniženje. Oduzeto im je pravo glasa na Skupštini kluba. Glasati su mogli samo oni koji su imali taze člansku knjižicu kluba a imali su je samo oni za koje se unaprijed znalo da će glasati onako kako im se to kaže a od kojih velika većina nikad nije bila niti na jednoj utakmici, ne samo „svog“ kluba, već na fudbalskoj utakmici uopšte. Šta se zbiva i koje su namjere pojedinca još uvijek nije jasno ali to će brzo biti jasno svima. Ne pominjem ni jedno ime ne zato što se plašim jer se plašio nisam ni od mnogo moćnijih. O imenima namjerno neću sad i ovdje. Svi oni koji se ovdje prepoznaju, da su dio ili makar malo „zaslužni“ za ovaj cirkus, bruku i sramotu neka ne zaborave „da ničija nije do zore...“ O tome kako je ova skupština zakazana, o Upravi kluba, ostavkama neopozivim i onim drugim, odlukama bez kvoruma, o nakandnim potpisima, falsifikatima, o mnogim pričama koje se došaptavaju samo u četiri oka, o drugom „prljavom vešu“ u klubu biće još riječi, budite u to sigurni. Malo strpljenja molim! PLAŠIM SE SAMO DA LI ĆE OVI MLADI LJUDI, GUBEROVI PRVOTIMCI, MOMCI KOJIMA SE PONOSI CIJELI GRAD, IMATI STRPLJENJA POSLIJE VEČERAŠNJEG PONIŽENJA, KADA IM JE USKRAĆENO PRAVO DA GOVORE O KLUBU ZA KOJI GINU I DAJU SVE OD SEBE,,,DA LI ĆE ONI VIŠE HTJETI OBUĆI NAJDRAŽI DRES... SIGURAN SAM DA HOĆE ALI NE SA OVIM LJUDIMA KOJI IH PONIZIŠE I KOJI KLUBU NE ŽELE I NE MISLE DOBRO...)


Guberova djeca nisu mogla progutati ovo poniženje a posebno ih je zaboljela i činjenica da ih je izdao i trener Drago Buco Radović koji je kako kažu, tada poltronski se dodvoravajući gazdi Cibraliću izjavio da su oni (njih dvojica) najzaslužniji za plasman Gubera u drugu ligu izostavljajući zasluge onih koji su to stvarno i ostvarili na prvom mjestu fudbaleri, zatim čovjek koji je istvorio tu ekipu otjerani trener Emir Bektić, zatim Munir Pašagić kao pojedini članovi uprave.
Nakon ove “skupštine” redove Gubera napustili su dosad standardni prvotimci, oni koji su ponikli i odrastali sa svojim klubom: Adel Mujić, Aljo Smajlovic, kapiten Armin Smajlović, Almir Karić, Njegos Ilić, Dalibor Stanojević i Vlado Čelik. Prije njih klub su napustili Blaško Guzijan i Aleksandar Milovanović.To je 9 igrača iz prve postave. Otjerao ih je i način kako klub vodi Adis Cibralić i uprava koju je on sam sebi izabrao a da bi sve bilo “legalno”, tu upravu je izabrala Skupština kluba koju je Cibralić takođe sam sebi izabrao. Navedenim igračima nije isplaćeno sve ono što im je i obećano i što su zaradili u prošlom dijelu sezone…
Bliži se proljetni nastavak sezone, navodno su počele i pripreme kluba. Na novootvorenoj stranici FK Guber novi tim svetloplave boje neko iz uprave se hvali pojačanjima dovedenim za pare naravno, s' kolca i konopca, da su dobri bili tamo gdje su igrali po koji mjesec, tamo bi i ostali a i tu će dok bude para iz opštinskog budžeta. Hvale se još "uz nekoliko pojačanja klub bi trebao da ostvari svoj cilj a to je opstanak u ligi i plasman u gornji dio tabele."DOBRA VAM JE TA POLITIKA "FUDBALSKI STRUČNJACI" OTJERAJ SVOJE IGRAČE KOJI SU ZA GUBER IGRALI SRCEM A DOVEDI PLAĆENIKE KOJI ĆE IGRATI DOK IMA PARA. Ne znam samo do kad će i opštinski odbornici biti budale da dižu ruku za to...???

Možda će na proljeće ova i ovakva  uprava i zaigrati na terenu a možda trener Buco sa njima obuje kopačke da pomogne ekipi. Možda bi usjeli nekog od protivnika i makar na mišiće dobiti kada bi pojedini članovi uprave igrali u uniformama....ha,ha,ha DA NIJE TUŽNO I RUŽNO BILO BI SMIJEŠNO šta je doživjeo naš klub!

Kako bi se radovali istinski bavijači Gubera koji svoj klub u srcu nose, da sad se odnekud pojavi pokojni Čika Čedo “Martijanov” sa njegovim čuvenim štapom i potjera ovu upravu kao nas znao kad bi smo,kao djeca, mangupski znajući šte će biti, u šali rekli nešto protiv Gubera…

                                                               Autor Marinko Sekulić Kokeza




Nema komentara:

Objavi komentar